Living names, naming lives : on the naming practices of Germans living in Finland - a socio-onomastic study - Endter, Annekatrin (2011)
Tämän pro gradu -työn päätavoitteena on tutkia Suomessa asuvien saksalaisten etunimivalintaa. Tutkimusaihetta ei ole tutkittu toistaiseksi. Tutkimukseni tavoitteena oli vanhempien etunimimotiivien ja Suomen nimiperinteiden selvittäminen. Samalla tutkittiin myös monikulttuurista elämää toisessa maassa, sekä sen mahdollisia vaikutuksia lapsen etniseen identiteettiin.