Kohti uutta Japania : Meiji-restauraatiota ympäröivän aikakauden 1853-1878 historiakuva Rurouni Kenshin-mangassa - Matalamäki, Eveliina (2011)
Tässä tutkimuksessa käsittelen japanilaisen Rurouni Kenshin –mangan tapaa käsitellä historiallisia tapahtumia ja henkilöitä, jotka liittyvät vuonna 1868 tapahtuneeseen Meiji-restauraatioon. Restauraation yhteydessä poliittinen valta palautettiin shogunilta keisarille vuosisatojen shogunaatin hallinnon jälkeen. Ajallisesti tutkimukseni käsittelee vuosia 1853–1878, aloittaen Japanin avautumisesta pitkän eristyskautensa jälkeen lopettaen vuoteen 1878.