Mobiilimaksaminen julkisen liikenteen matkalippujen maksuratkaisuna - Innanen, Mika (2011)
Innanen, Mika-Pekka Juhana Mobiilimaksaminen julkisen liikenteen matkalippujen maksuratkaisuna / Mika Innanen. Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2011, 24 s. Kandidaatintutkielma Tutkielman tarkoituksena on selvittää mitä innovaation diffuusioteorian esittämiä tekijöitä liittyy mobililimaksamisen omaksumiseen yksilötasolla ja kuinka teoria pystyy selittämään mobiilimaksamisen omaksumista. Tässä tutkielmassa esitetään lyhyesti innovaatioiden diffuusioteorian (innovation diffusion theory) perusajatukset. Tämän jälkeen tehdään kirjallisuuskatsaus aiempiin tutkimuksiin ja selvitetään, mitkä teoriassa esitetyistä asioista vaikuttavat mobiilimaksamisen omaksumiseen kuluttajien keskuudessa ja minkälaisia erityispiirteitä matkalippujen maksamiseen liittyy.