Todistaminen lukion pitkässä matematiikassa - Viertola, Anna-Kaisa (2011)
Tutkielma käsittelee todistamista lukion pitkässä matematiikassa. Siinä pyritään kartoittamaan nykytilannetta lähinnä oppikirja-analyysin avulla sekä luomalla katsaus yo-tehtäviin. Lisäksi esitetään yhdenlainen idea oppituntipaketista johdattamisesta todistamiseen. Oppikirja-analyysistä selviää, että periaatteessa luokion pitkä matematiikka sisältää todistamisen esittelyä ja hieman harjoittelua.