Psykologisen itsehoito-oppaan käyttö lyhytterapiassa : vaikutus mielialaan ja hyvinvointiin sekä oppaan käyttökokemukset - Granlund, Anna (2011)
Masennus on toimintakykyä ja elämänlaatua alentava mielialahäiriö, jolla on vakavia seurauksia sekä yksilölle että yhteiskunnalle. Oireyhtymä on yleisyydestään huolimatta edelleen alihoidettu, ja kärsii muun muassa terapiahoidon saatavuuteen liittyvistä ongelmista. Masennuksen psykologiseen itsehoitoon tarkoitetut kirjat ovat tavallisesti muuta hoitoa helpommin saatavilla, ja teosten käytöstä on saatu kannustavia tuloksia kliinisesti merkittävän depression hoidossa.