Suhdanteiden ennakointi yrityksen kokonaisvaltaisen ohjauksen osana : Stetson Harrisonia ja vähän muutakin - Niemi, Sanna (2011)
Laskusuhdanteessa yritysten johtajien on opittava käyttämään suhdanteita kilpailuetuna. Muutokset yrityksen toimintaympäristössä tapahtuvat yhä nopeammin. Yritysten ohjausta muutetaan osana strategista asemointia ja organisaatio- ja kustannusrakenteita päivitetään useammin kilpailuedun saavuttamiseksi. Sisäisen tarkastuksen ja riskien arvioinnin tehtävänä on valvoa ja ohjata yrityksen toimintaa toimintaympäristön muutokset huomioiden. Johdon ohjauksesta ja suhdanteiden ennakoinnista laskusuhdanteessa on vähän tutkimusta.