Itsemurhan taide : itsemurhan roolit modernissa ja jälkimodernissa taiteessa - Kosonen, Heidi (2011)
Tutkielma kartoittaa itsemurhan esiintyvyyttä modernissa ja jälkimodernissa taiteessa ja pyrkii luomaan typologian niistä erinäisistä rooleista, joissa itsemurhan representaatio tällä reilun sadan vuoden aikajanalla esiintyy. Itsemurhan näkyvyydestä taiteessa tehty aiempi tutkimus on vähäistä ja painottuu modernismia edeltäneeseen taiteeseen, joten tutkielma pyrkii muodostamaan kokonaiskuvaa niukasti tutkitusta aihepiiristä.