Kehittämishankkeiden resurssiohjauksen parantaminen arkkitehtuurityön avulla : tapaus sairaanhoitopiirien tietohallintoyksiköt - Lehtisalo, Mikko (2011)
Yleisin kehittämishankkeen epäonnistumiseen johtanut tekijä julkisella sektorilla on ollut resurssiohjauksen toimimattomuus ja erityisesti tavoitteiden epärealistisuus suhteessa käytettävissä oleviin resursseihin. Tutkimus vastaa kysymykseen miten kehittämishankkeiden resurssiohjausta voidaan parantaa arkkitehtuurityön avulla? käyttäen viitekehyksenä resurssiohjaus-näkökulmaa, elinkelpoisten järjestelmien mallia ja arkkitehtuurien hallintamalleja.