Fuusion jälkeinen IT-integraatio kuntaliitoksessa - Typpö, Martti (2011)
Yritykset tavoittelevat fuusioilla tyypillisesti nopeaa kasvua tai aiempaa vahvempaa markkina-asemaa. Vastaavasti kunnat pyrkivät kohentamaan talouttaan ja parantamaan palveluntuotantoaan kuntaliitosten avulla. Fuusioihin keskeisesti liittyvässä IT-toimintojen yhteensovittamisessa kuitenkin usein epäonnistutaan. Tässä tutkielmassa tarkastellaan fuusion jälkeisen IT-integraation läpivientiä strategisesta näkökulmasta, selvitetään millaisia välineitä kirjallisuus tarjoaa fuusion jälkeisen IT-integraation läpiviennin arvioimiseen ja selvitetään, miten järjestelmäintegraation läpiviennissä onnistuttiin Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden kunnan välisessä kuntaliitoksessa vuonna 2009.