Kasvuyrittäjien tunnistaminen yrittäjä- ja yritystekijöiden profiloinnilla - Taponen, Arttu (2011)
Tämä tutkielma käsittelee kasvuyrittäjyyttä. Tutkielman tarkoituksena on kartoittaa kasvuyrittäjyyden keskeisiä käsitteitä ja pyrkiä muodostamaan käsitys kasvuyrittäjyyden teorioista. Luonteeltaan tutkielma on etsinnällinen ja teoriaa testaava. Tutkielman empiirisessä osiossa tarkastellaan kasvuyrittäjiä ja -yrityksiä kvantitatiivisten menetelmien avulla, kasvuyrittäjyyttä tarkastelevan 1505 yrittäjävastaajan näytteen osalta. Tutkimuksen tarkoituksena on löytää kasvuyrittäjille tyypillisiä ominaisuuksia vertaamalla näytteen kasvuyrittäjiä muihin yrittäjiin. Tutkielman tavoitteena on rakentaa kasvuyrittäjyyttä selittävä malli tutkimuksessa havaittujen kasvuyrittäjille tyypillisten ominaisuuksien mukaan. Onnistuessaan malli voi tehostaa potentiaalisten kasvuyrittäjien kartoittamista ja tunnistamista.