Vapautetut sankarit : myyttirevisiot Jeanette Wintersonin romaaneissa Sexing the Cherry ja Weight - Hokkanen, Elina (2011)
Tutkielman aiheena on myyttirevisiot Jeanette Wintersonin romaaneissa Sexing the Cherry (1989) ja Weight (2005). Käsitteellä ”myyttirevisio” tarkoitetaan tutkielmassa postmoderneja, uudelleenkirjoitettuja versioita antiikin Kreikan myyteistä. Tarkasteltavat romaanit ovat rajautuneet Wintersonin romaanituotannosta tutkielman aineistoksi, sillä kyseisissä romaaneissa Winterson uudelleenkirjoittaa klassisia myyttejä siten, että luoduissa myyttirevisioissa esitetään suhteellisen yksityiskohtainen kerronnallinen paralleeli intertekstinä toimivalle myytille sekä ulotetaan kriittinen uudelleen tarkastelu myös myyttien taustalla toimiviin kulttuurisiin, ideologisiin ja poliittisiin konteksteihin.