Luurankoja lelukomerossa : lapsen representaatio kauhuelokuvassa vuosina 1920-2010 - Mikkelsson, Tiina (2011)
Tarkastelen tutkielmassani länsimaisen kauhuelokuvan lapsuuden representointitapoja, lapsuusdiskursseja, genren alkuajoista nykypäivään. Tutkimastani elokuvalajista käytän termiä lapsikauhu. Tutkin, millaisia lapsuuden ihanteita, oletuksia ja stereotypioita siitä eriytyvät diskurssit hyödyntävät, uusintavat ja rakentavat. Kiinnitän huomiota myös diskurssien keskinäisiin suhteisiin sekä niiden muutokseen ajassa.