Omakustannejulkaisemisen hyödyt ja haitat artistin näkökulmasta : katsaus suomalaisen raskaan rockin omakustannejulkaisijoiden toimintaan - Kivimäki, Aapeli (2011)
Musiikkiteollisuuden muutos on viimeisen 10 vuoden aikana aiheuttanut tilanteen, jossa suuri määrä artisteja etsii levy-yhtiöiden sijaan muuta julkaisukanavaa teoksilleen. Tämä tutkimus pyrkii selvittämään voiko omakustannejulkaisutapaa pitää toimivana vaihtoehtona artistin/yhtyeen uran edistämisessä. Aiemman omakustanteita koskevan tieteellisen kirjallisuuden puuttuessa tämä tutkimus nojaa teoriaosuutensa musiikkiteollisuutta laajemmin käsittelevään kirjallisuuteen. Lisäksi tärkeässä osassa ovat artististeille tehdyt teemahaastattelut sekä musiikinkuluttajille suunnattu kyselytutkimus. Haastattelujen ja kyselyn perusteella on oikeutettua sanoa, että omakustannejulkaisut ovat varteenotettava vaihtoehto, kun artisti/yhtye haluaa kasvattaa tunnettavuuttaan kotimaan musiikkikentällä.