La polyphonie linguistique dans le discours journalistique : le cas de France Télécom - Seppänen, Anna (2011)
Lähteiden käyttö on olennainen osa mediadiskurssia. Työni käsittelee polyfoniaa eli moniäänisyyttä lehdistödiskurssissa. Tutkin työssäni näiden äänien käyttöä ja journalistin tapaa yhdistää ja erottaa niitä omasta diskurssistaan. Tutkin myös äänien ideologisia merkityksiä ja niiden vaikutuksia tapahtumien representaatioon. Keskityn analysoimaan ilmiötä kolmelta kannalta, jotka ovat teksteissä käytetty sanasto, kerronnan muodot ja representoijat. Aineistonani käytän työssäni kuutta Le Monde-lehdessä julkaistua artikkelia, jotka käsittelevät ranskalaisen telekommunikaatioyrityksen, France Télécomin, työperäisestä stressistä johtuvia ongelmia ja työntekijöiden pahoinvointia. Nämä artikkelit rakentuvat vahvasti eri äänien varaan, sillä journalisti joutuu turvautumaan useisiin lähteisiin kuvatessaan yrityksen tilanne. Tästä johtuen artikkelit tarjoavat mielenkiintoisen tutkimuskohteen myös kielitieteelliselle analyysille.