A Devil's Labyrinth : a rereading of Hamlet - Keisala, Antti (2010)
Tämä tutkimus käsittelee William Shakespearen näytelmää Hamlet, kiinnittäen huomiota haamun alkuperään sekä Shakespearen näkemykseen koston oikeutuksesta perustuen Prosserin (1971) tutkimukseen esittäen, ettei Haamu ole todellisuudessa Hamletin isä vaan demoninen henki. Näytelmän keskiössä ei tämän tulkinnan mukaan ole perinteisesti ymmärretty teema pojasta, jonka täytyy kostaa isänsä kuolema, vaan se, että hän uskoo demonista henkeä ja näin saattaa toiminnallaan tuhoon koko Tanskan kuningaskunnan. Tragedia ei siis perustu koston oikeutukseen ja Hamletin päättämättömyyteen ja kykenemättömyyteen kostaa, vaan siihen, että hän kostaa siitäkin huolimatta, ettei se ole sallittua.