Vertaisnuorisotiedotus Euroopan unionin legitimiteetin rakentajana - Leinonen, Mervi (2011)
Sidosryhmien osallistaminen ja kuuleminen ovat vuorovaikutteisia keinoja, joiden avulla orgaanisaatio voi hallita legitimiteettiään. Ne ovat myös demokratian keinoja, joilla yhteiskunta voi herättää kansalaisten luottamuksen ja vahvistaa sitoutumista toimintaansa. Euroopan Unioni (EU) vahvisti osallistuvan demokratian asemaa Lissabonin sopimuksella, joka tuli voimaan 1.12.2009. Etenkin nuorten hyväksyntä olisi elintärkeää, jotta poliittinen yhdentyminen ja maantieteellinen laajeneminen jatkuisivat.