Kämmensyrjävaimennus muodon artikuloijana : sen aikaansaamat muutokset heavy metal-musiikin rytmiikassa, sointivärissä ja harmoniassa - Mäkitalo, Mikko (2011)
Kämmensyrjävaimennus (engl. palm-mute) on eräs musiikkikappaleen muotoa artikuloiva tekijä, sillä se saa aikaan muutoksia rytmiikassa, harmoniassa ja sointivärissä. Tästä huolimatta sen huomioiminen populaarimusiikintutkimuksessa on ollut varsin vähäistä. Käyn tutkimuksessani läpi kämmensyrjävaimennuksen eri ilmenemismuotoja ja niiden suhdetta heavy metal -musiikin muotokäsitykseen. Tutkimukseni tulokset esitän kämmensyrjävaimennuksen ja hypermetriikkaan ja modulaariseen strukturointiin perustuvan muotokäsityksen teoreettisen taustan, keräämäni aineiston ja musiikkianalyyttisten menetelmien avulla. Käsittelen myös tutkimuksessani kriittisesti perinteisen musiikin muotokäsityksen soveltuvuutta populaarimusiikin tutkimukseen.