Sinfoniaorkestereiden perinteisten toimintamallien uudistaminen yleisötyön keinoin - Timonen, Hanna (2011)
Tutkimus käsittelee suomalaisten ja ulkomaalaisten sinfoniaorkestereiden tekemää yleisötyötä. Tutkimuskysymyksenä on, kuinka sinfoniaorkesterit ovat kehittäneet perinteistä esitystraditiotaan ja toimintamallejaan yleisötyön keinoin. Tutkimusmenetelmänä käytin teoriasidonnaista sisällönanalyysiä ja aineistona toimivat suomalaisten ja ulkomaalaisten orkestereiden internetsivut, joiden kautta pyrin kartoittamaan sinfoniaorkestereiden yleisötyökeinoja ja vertaamaan niitä aiheeseen liittyvään aikaisempaan tutkimukseen. Aineistosta nousi esiin kaksi teemaa: kasvatustyö ja konserttitradition uudistaminen. Kumpikaan näistä teemoista ei tuonut mitään uutta tietoa yleisötyöstä, mutta sekä oma tutkimustulokseni että aiemmat aiheeseen liittyvät teoriat ja tutkimukset näyttäisivät tukevan toisiaan.