Terveydenhuollon lähiesimies työyhteisön voimaantumisen edistäjänä - Jahnukainen, Johanna (2011)
Tutkimuksen tarkoituksena on kuvata terveydenhuollon esimiehen roolia työyhteisönsä voimaantumisen edistäjänä sekä esimiehen työssään saamaa tukea. Lisäksi tutkimuksessa kuvataan, miten esimiehen toimintaa työyhteisön voimaantumisen edistämiseksi tulisi kehittää sekä millaista tukea esimiehet toivovat saavansa tehtävässään työyhteisön voimaantumisen edistäjänä. Tutkimusaineisto on koottu terveyskeskuksen lähiesimiesten (n= 10) teemahaastatteluna. Aineistonkeruu toteutettiin kesän 2010 aikana. Aineisto on analysoitu sisällönanalyysillä. Tutkimuksen keskeiseksi tulokseksi nousivat johtamisen roolin ja merkityksen selkeyttäminen, sekä esimiehen oman roolin vahvistaminen voimaantumista edistävinä tekijöinä. Esimiehen työyhteisön voimaantumista edistävistä työtavoista nousivat merkittävimmiksi työntekijöiden autonomian edistäminen, tuen tarjoaminen, avoin tiedonkulku sekä ammatillisen kehittymisen mahdollistaminen. Saamastaan tuesta esimiehet kuvasivat erityisesti vertaisiltaan saatua henkistä ja ammatillista tukea tärkeimmäksi. Esimiehet toivoivat tukea myös johdolta roolinsa vahvistamiseen sekä mahdollisuutta osallistua enemmän päätöksentekoon johdon kanssa. Tutkimustulokset saavat tukea aikaisemmasta voimaantumisen tutkimuksesta. Tulosten mukaan esimiehen roolin selkeyttämiseen sisältyi esimiehen rooliristiriita vertaisen ja esimiehen roolin välillä. Voimaantumista käsittelevissä tutkimuksissa ei rooliristiriidan näkökulmaa ole aikaisemmin esitetty. Esimiehen toiminnan kehittämistä työyhteisön voimaantumisen edistämiseksi pohtiessaan vastaajat tarkastelivat pääasiallisesti omien rooliensa ja olemassa olevien toimintatapojensa kehittämistä. Tuen kehittämisen kohteeksi nousi henkilösuhteisiin ja päätöksentekoon liittyvän roolin vahvistaminen, sekä päätöksentekijän ja ratkaisijan roolin vahvistaminen esimiehen roolia selkeyttämällä. Johtamisen roolin vahvistaminen edistää esimiesten voimaantumista ja voimaantunut esimies edistää työyhteisön voimaantumista.