"Get used to that uniform, son" : yhteiskuntakuvaus Ian Rankinin romaanissa Black and Blue - Lilja, Tuija (2011)
Tutkin työssäni Ian Rankinin dekkarin Black and Blue yhteiskuntakuvausta, jossa menetelmällisenä pohjana käytän kulttuurintutkimuksen eri teorioita. Tutkin miten yhteiskunta ja sen instituutiot näyttäytyvät romaanin luomassa maailmassa. Esittelen kirjan representoiman yhteiskunnan tyypillisiä edustajia sekä yksilöinä että ryhminä. Tutkin kirjan yhteiskuntakuvausta myös dekkarin konventionaalisten osien ilmenemisen mukaan, kuten rikos tapahtumana, uhri ja syyllinen henkilöinä ja tutkiva poliisi tapahtumien analysoijana.