Kaliksareeneilla päällystetyt kultananopartikkelit - Kurronen, Anni (2011)
Pro gradu -tutkielmassa kerrotaan, mitä tällä hetkellä tiedetään kaliksareeneilla päällystettyjen kultananopartikkeleiden rakenteesta. Lisäksi käsitellään partikkelien valmistusta joko suorilla menetelmillä tai valmiisiin kultananopartikkeleihin tehdyllä ligandinvaihdolla ja kerrotaan valmistettujen partikkelien karakterisointimenetelmistä. Tutkielmassa perehdytään myös kaliksareeneilla päällystettyjen kultananopartikkelien sovelluksiin materiaalitieteissä, tunnistuksessa ja havaitsemisessa, katalyysissä ja sitoutumisessa biologisiin rakenteisiin. Kokeellisessa osassa pyrittiin valmistamaan resorsinareeneja, pyrogallareeneja ja kultananopartikkeleita ligandinvaihtoa varten.