Palautteen, kannustuksen ja arvostuksen lähteillä : Sanomalehtien Liiton paikallislehtikilpailun rooli paikallisjournalismin kehittämisessä - Kurvinen, Minna (2011)
Sanomalehtien Liitto järjestää vuosittain paikallislehtikilpailun, jonka tarkoitus on parantaa paikallislehtien laatua. Kilpailussa lehdet saavat raadilta kirjallista palautetta sisällöstään, kuvituksestaan, ulkoasustaan ja mielipidekirjoituksistaan. Pro gradu -työssäni tutkin, millainen käytännön merkitys kilpailulla on paikallisjournalismin kehittäjänä. Samalla pohdin lehtien tavoitteita eli sitä, millaista hyvä paikallisjournalismi on. Vuosina 1994–2009 paikallislehtikilpailua tuomaroivat Jyväskylän yliopiston journalistiikan opiskelijat. Selvitän, miten paikallisjournalistit suhtautuivat nuorten tuomareiden palautteisiin. Ovatko lehdet toteuttaneet kehitysehdotuksia ja pitäneet raadin kiittelemistä asioista kiinni? Ajattelevatko kokeneet paikallislehtien tekijät, että alan opiskelijoilla on realistista näkemystä paikallislehden tekemisestä?