SUN : kaksitoista tapaa tehdä musiikkivideo - Tulikari, Aki (2011)
Kahdestatoista musiikkivideosta koostuva harrastajaprojekti SUN (suom. aurinko) valmistui helmikuussa 2011. Tutkielma tarkastelee projektin etenemistä toimintatutkimuksen menetelmillä. Toimin itse projektin päävastaavana, huolehtien musiikin ja videon tuottamisesta. Projektin valmistamiseen osallistui yli 20 muusikkoa tai musiikin harrastajaa ja yli 50 näyttelijää, taustahenkilöä ja avustajaa. Osallistujia oli myös yli kahdestakymmenestä maasta ja jokaiselta mantereelta. Projektin tavoitteena oli kehittää omia ammatillisia taitojani, joita voisin hyödyntää koulumaailmassa. Tärkeää oli myös kirjata selkeä kuvaus projektin tekoprosessista, pyrkimyksenä tuottaa vapaasti käytettävää opetusmateriaalia. Tutkielma toimii oppaana eri video- ja audiotekniikoiden mahdollisuuksien ymmärtämiseen. Projektin videokokonaisuus on julkaistu CreativeCommons -lisenssillä, ja on vapaasti käytettävissä opetuskäyttöön. Tutkielmassa esitellään myös mediakasvatuksen yhteyttä peruskoulun opetussuunnitelmaan. Tutkielman keskeisin sisältö muodostuu projektin prosessin yksityiskohtaisesta kuvauksesta, jossa esittelen käytetyn laitteiston ja ohjelmiston sekä käytetyt tekniikat ja erityispiirteen videokohtaisesti. Lopuksi esitän myös muutamia ehdotuksia projektin materiaalin käyttämiseksi opetustarkoituksissa.