Anorektinen teksti : anoreksian esittämiskeinot Kira Poutasen romaanissa Ihana meri - Huovinen, Henna (2011)
Käsittelen tutkimuksessani Kira Poutasen romaania Ihanaa merta (2001) anoreksian kuvaajana. Hypoteesini on, että Ihanassa meressä sekä sisältö että tekstinrakenne esittävät anoreksiaa. Tästä ajatuksesta on lähtöisin myös työn nimi ”anorektinen teksti”. Kun teksti esittää anoreksiaa, se muuttuu sen kaltaiseksi – siitä on siis löydettävissä anoreksian käyttäytymismalleja. Tällainen anorektinen käyttäytymismalli on esimerkiksi pyrkimys niukkuuteen, joka anorektisessa käytöksessä tulee esiin syömisen vähentämisenä ja laihtumisen maksimoimisena. Tekstin tasolla niukkuus esiintyy puolestaan tekstimateriaalin vähenemisenä.