Le langage célinien dans "Mort à crédit" - Autio, Julia (2011)
Työ käsittelee ranskalaisen kirjailijan Louis-Ferdinand Célinen kieltä ja kielenkäyttöä kirjassa Mort à crédit. Sen suomenkielinen versio on nimeltään Kuolema luotolla, joka on kirjailijan läpimurtoteoksen (Voyage au bout de la nuit, Niin kauas kuin yötä riittää) seurannut omaelämäkerrallinen teos. Työssä tarkastellaan kirjailijalle tavanomaisia piirteitä kuten lyhyet ja katkonaiset lauseet, kolme pistettä, huutomerkit, onomatopoeettiset sanat, mutta ennen kaikkea omaperäinen sanasto. Tässä työssä sanastollisesti tarkastelun kohteeksi on valittu sanat, jotka viittaavat naisiin. Näistä on koottu taulukko, mistä käy ilmi sanan laatu (neutraali, posiitiivinen vai negatiivinen) ja myös tehty vertailu sanan käännöksen laatuun. Työssä käydään myös muita osa-alueita läpi, kuten rytmi, neologismit, puhekieli, slangi, sanastot ja sosiaalisten merkkien esiintymistä kielessä. Liitteissä on lista sanoista, joilla on näitä piirteitä mukaan lukien sanojen suomennokset. Työssä myös pohditaan sitä, miten Célinen teoksia tulisi lukea eli pitäisikö ne lukea alkuperäiskielellä ranskaksi, jotta voisi täysin käsittää, mitä kirjailija halusi ilmaista.