L’analyse des traits naturalistes dans "Tempête en juin" d’Irène Némirovsky - Rautio, Noora (2011)
Tämän tutkielman aiheena oli ensimmäinen osa Irène Némirovskyn postuumisti ilmestyneestä romaanista Suite française.Tutkimuksen tavoitteena oli analysoida Tempête en juin’ssä esiintyviä naturalistisen kirjallisuuden piirteitä. Teoriaosuudessa esitellään kirjailija sekä naturalismin syntyyn 1800-luvulla vaikuttaneet tekijät ja naturalistisen kirjallisuuden perinteiset piirteet. Teoriaosuuden lähdekirjallisuutena on pääosin käytetty Pierre Martinon teosta Le Naturalisme français. Analyysissä on pyritty löytämään ja tarkastelemaan naturalismille ominaisia piirteitä Némirovskyn teoksessa sekä lähdekirjallisuuteen, että kirjailijan omiin muistiinpanoihin tukeutuen. Ensimmäinen analyysiosuus keskittyy henkilöhahmojen ja pessimistisyyden tarkasteluun, toisessa pureudutaan kirjailijan tavoitteisiin ja toteutukseen. Työn perusteella voidaan todeta, että Némirovskyn vuosina 1941-1942 kirjoittamasta teoksesta löytyy naturalistisia piirteitä, vaikka naturalismi on perinteisesti luokiteltu 1800-luvun lopun valtavirtasuuntaukseksi.