Parikkala pyristelee : tutkimus Parikkalan ulkoliikuntaolosuhteiden kehityksestä ja tulevaisuudesta kunnallishallinnon näkökulmasta - Jääskeläinen, Annamari (2011)
Ulkoilu on merkittävä osa suomalaisten elämäntapaa, ja ulkoilu- ja virkistysolosuhteet nähdään tärkeänä osana kunnan tarjoamia palveluja, koska ulkoilulla ja virkistyksellä on todettu olevan hyvinvointia parantava vaikutus. Tämä tutkielma on osa Suomen ulkoi-luolosuhteiden katselmus Sulka II -hanketta, jossa Suomen Latu kartoittaa 15 kunnan ulkoliikuntaolosuhteiden nykytilaa ja tulevaisuutta. Tämän tutkielman ensisijaisena ta-voitteena on tutkia, miten yhteiskunnalliset muutokset ovat vaikuttaneet Parikkalan ul-koliikuntaolosuhteiden nykytilaan ja miten ne tulevat vaikuttamaan olosuhteisiin tule-vaisuudessa.