Goodbye Lenin : Neuvostoliiton hajoamisen käsittely ja kylmän sodan jälkeisen maailman spekulointi Yhdysvaltain mediassa 1987-1991 - Ranta, Lasse (2011)
Tässä tutkielmassa kuvaan, miten Yhdysvaltain media reagoi Neuvostoliiton muutosprosessiin ja hajoamiseen vuosina 1987-1991, jolloin Neuvostoliitossa oli käynnissä Mihail Gorbatshovin ajama uudistuspolitiikka. Tutkielmassa käytetyt lehdet edustavat Yhdysvaltain valtamediaa: New York Times, Washington Post sekä Newsweek. Metodina on käytetty historiallis-kvalitatiivista lähilukumenetelmää. Tutkimuksessa on vertailtu sisällöllisiä yhteneväisyyksiä ja eroavaisuuksia. Tutkitut tekstityypit ovat kolumneja, pääkirjoituksia sekä taustoittavia uutisreportaaseja.