Rauhan, kotimaan ja kansan etujen puolesta : rauhanomainen rinnakkaiselo ja suomalais-neuvostoliittolaiset suhteet SKDL:n äänenkannattajien kirjoittelussa vuoden 1961 noottikriisin aikana - Mikkola, Tom (2011)
Tiivistelmä – Abstract Tässä tutkielmassa tarkastellaan SKDL:n eli Suomen Kansan Demokraattisen Liiton sa-nomalehdistön kirjoittelua Suomen ulkopoliittiseen linjaan liittyvistä kysymyksistä vuoden 1961 noottikriisin aikana. Tavoitteena on selvittää, millainen oli ”äärimmäisen vasemmiston” käsitys poliittisesta todellisuudesta, jossa syystalvella 1961 elettiin. Tarkoituksena ei ole luoda uutta tulkintaa tai kattavaa kokonaiskäsitystä noottikriisistä, eikä SKDL:n organisaatiosta tai toiminnasta. Peruslähtökohtana on luoda käsitys siitä, miten kansandemokraatit tuottivat todellisuutta ja omaa minäkuvaansa noottikriisin viitekehyksessä.