Comparaison de la religiosité de Voltaire et de Rousseau - Kemppainen, Salla (2011)
Tämän tutkimuksen aiheena oli Voltairen ja Rousseaun ajatukset ja mielipiteet uskonnosta. Ta-voitteena oli saada selville miten heidän uskonnolliset käsityksensä eroavat toisistaan. Tutki-muksen tavoitteeseen pyritään pääsemään pääasiassa vertailemalla heidän teoksiaan Traité sur la tolérance ja Profession de foi du vicaire savoyarde. Voltairea ja Rousseauta pidetään yksinä suurimmista valistusajan filosofeista.