Naisten kokemuksia alkoholiongelmistaan - Siika, Arja (2011)
TIIVISTELMÄ NAISTEN KOKEMUKSIA ALKOHOLIONGELMISTAAN SIIKA, ARJA Jyväskylän yliopisto liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta, terveystieteiden laitos ja yhteiskuntatieteiden tiedekunta ja yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos kevät 2011 108 sivua, 4 liitettä Ohjaajat: TtT Liisa Peltokallio ja PhD Marjo Kuronen ___________________________________________________________________________ Pro gradu – tutkielmani tarkoituksena on ymmärtää miten naiset kokevat alkoholin ongelmallisen käytön omassa elämäntodellisuudessaan. Metodologisena lähestymistapana on fenomenologis-hermeneuttinen tutkimusote. Koska suomalaisten naisten juominen on lisääntynyt ja yleistynyt kaikissa naisikäryhmissä on perusteltua paneutua heidän omiin merkityksenantoihinsa ongelmallisessa alkoholinkäytössä.