Sata näkökulmaa sotaan : lähteiden käyttö Georgian sodan aikana neljässä eurooppalaisessa sanomalehdessä - Vesala, Olli (2011)
Georgian sota on viimeisin konflikti, joka tapahtui aivan Euroopan porteilla. Siihen liittyivät myös poikkeuksellisen voimakkaat viestintäpyrkimykset sodan osapuolien – Georgian ja Venäjän – taholta. Toimitukset ympäri Eurooppaa joutuivat tekemään vaikeita päätöksiä konfliktista kertoessaan, koska sotaraportointia vaikeuttivat viestintäpyrkimysten lisäksi käytännön vaikeudet kentällä.