Kaikkien oma vika : Timo Hännikäisen Ilman-esseekokoelman ja teosta käsittelevien internetkeskustelujen yhteydet mediatekstien suodattamana kokonaisuutena - Hurskainen, Antti (2011)
Pro gradu -työssäni tutkin Timo Hännikäisen Ilman-esseekokoelman, teoksen pohjalta syntyneiden internetkeskusteluketjujen ja lehtiartikkelien muodostamaa kokonaisyhteyttä. Kiinnitän huomioni asetelmaan, jossa Ilmanista pääasiallisesti keskustellaan aiheesta kirjoitettujen lehtijuttujen pohjalta, ei niinkään itse teoksen lukemisesta saatujen tietojen perusteella. Konkreettisten yhteyksien vähäisyydestä huolimatta teoksen ja vastaanoton voi nähdä limittyvän toisiinsa ja antavan perusteita toistensa olemassaololle.