Hauskasti puvuttomina : burleskin esteettisen vastarinnan traditio ja ilmiö Suomessa - Latto, Oona (2011)
Tutkielmassani tarkastelen burleskin nykyilmiötä suhteessa sen historiallisiin juuriin, tyyliin ja traditioon esteettisen vastarinnan näkökulmasta etsien siitä vastakulttuurisia yhdessä nauramisen elementtejä. Tutkin, mitä historiallisten burleskien ja karnevalistisuuden piirteistä nykyilmiö yhä kantaa mukanaan, ja miten nykyburleski uudenlaisena, yhteisöllisenä, yksilöllisenä, heterogeenisenä, uudistavana ja uudistuvana esteettisen vastakulttuurin muotona liittyy erilaisten strategioiden kautta osaksi burleskin traditiota.