Kokemuksia kokonaisuudesta : tutkielma kehollisuuden ja maailmankatsomuksen suhteesta buenosairesilaisten joogaavien katolisten keskuudessa - Ylönen, Hanna-Leena (2010)
Tutkielma käsittelee kehollisuuden ja henkisyyden suhdetta kymmenen buenosairesilaisen joogaavan katolisen elämässä. Keskeisin tutkimuskysymys on, miten informantit merkityksellistävät omaa elämäänsä joogan ja katolilaisuuden kautta, ja millä tavalla nuo merkitykset kohtaavat yksilön maailmankatsomuksessa. Lähestymistapoina toimivat sekä symboli- että kehoantropologia. Symboliselta kannalta yksilö nähdään aktiivisena merkityksentuottajana, joka tulkitsee ja uudelleentulkitsee kokemuksiaan, ihmissuhteitaan ja elämäntapahtumiaan. Kehollinen paradigma muistuttaa kehollisuuden olevan aina osa kokevaa subjektia: kehollisuutta ei voi ottaa kulttuurintutkimuksen ulkoiseksi kohteeksi sen ollessa yksilön todellisuuden ja niin koko inhimillisen kulttuurin pohja.