Puulelutehtaan vuosikymmenet : kasvattavien puulelujen valmistaja Juho Jussila Oy 1923 - 1980 - Raitanen, Elina (2011)
Tässä tutkimuksessa tutkitaan Jyväskylän seminaarin poikaharjoituskoulun yliopettaja Juho Jussilan vuonna 1923 perustamaa, yhä toiminnassa olevaa, puulelutehdas Juho Jussila Oy:tä ja yhteiskunnan suhtautumista tehtaan valmistamiin kasvattaviin leluihin. Aineistona on käytetty Jyväskylän yliopiston museolle tallennettua aineistoa, Juho Jussila Oy:n omaa arkistoa ja Jyväskylän maakunta-arkiston aineistoja. Juho Jussila valmistui kansakouluopettajaksi Jyväskylän seminaarista 1800-luvun loppupuolella ja kiersi maakunnissa kertomassa apurahan turvin kotiteollisuusvalmistuksesta. Nämä ja opintomatka Saksaan perinteiselle puulelujen valmistusalueelle olivat lähtölaukaus omalle yritystoiminnalle.