Meidän savolaisten puheenaiheet : maakuntalehti Savon Sanomien lööppien aihevalinnat ja uutiskriteerit 2007-2008 - Hartikainen, Jarno (2011)
1990-luku lopetti suomalaisten sanomalehtien vuosikymmeniä jatkuneen turvallisen ekspansion kauden. Sittemmin lehdet ovat joutuneet kuuntelemaan yleisöään herkemmällä korvalla ja kilpailemaan kovemmin toisiaan vastaan yhä ohuemmiksi käyvillä lehtimarkkinoilla. Teknologinen kehitys sekä arjen ja yhteiskunnan muutos pakottavat sanomalehdet uudistumaan, ja niinpä iltapäivälehdistä tutut lööpit tulivat myös Savon Sanomiin vuonna 2007.