Lapsi talviliikkujana : hiihto ja luistelu - Sivill, Mari (2011)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millainen talviliikkuja alakoulun ensimmäisen luokan oppilas on ja kuinka itsenäisesti tämän ikäinen lapsi harrastaa talviliikuntaa. Tutkimuksessa tarkasteltiin harrastamiseen yhteydessä olevia tekijöitä sekä harrastus-määriä.