Öljyvärimaalausten varkaudet taidemarkkinoiden barometrina - Mäkelä, Toni (2011)
Taidemarkkinoilla on havaittu, että taiteilijan arvostuksen lisääntyessä, kyseisen taiteilijan väärennösten määrä lisääntyy. Pro gradu – tutkielmassa selvitetään, voiko öljyvärimaalausvarkauksien perusteella tehdä samanlaista johtopäätöstä. Vaikuttaako taiteilijan arvostuksen lisääntyminen taidemarkkinoilla varastettujen teosten määrään?