Business intelligencen onnistumisen mittaaminen - Tsusoff, Anna (2011)
Tsusoff, Anna Business intelligencen onnistumisen mittaaminen Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2010, 25 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatin -tutkielma Ohjaaja: Makkonen, Pekka Tässä tutkielmassa on tarkoituksena kirjallisuuden perusteella selvittää business intelligencen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä sekä tarkastella miten business intelligncen onnistumista voidaan mitata. Business intelligencen onnistumiseen vaikuttavat monet seikat. Keskeistä on saada johdon tuki business intelligence -hankkeelle. Lisäksi onnistumisen kannalta on tärkeää myös se, että business intelligence -strategia ja liiketoiminnan tavoitteet linjataan yhteen. Mittaamiselle on kaksi päätarkoitusta. Ensinnäkin mittaamisen avulla voidaan todistaa, että BI on investoinnin arvoinen sijoitus ja toiseksi BI :n toimintojen mittaaminen auttaa johtamaan BI -prosessia. Aiheesta on tehty melko vähän tieteellistä tutkimusta, ja tutkimuksessa selvisi, että business intelligencen onnistumisen mittaamiseen ei ole kehitetty kaatavia malleja tai metodeita. Kuitenkin yleiset IT:n onnistumisen mittaamiseen käytetyt mallit soveltuvat ainakin osittain myös business intelligencen onnistumisen mittaamiseen.