Virtuaalitalous ilmiönä ja sen hyödyntäminen yrityksen liiketoimintamallina - Burtsov, Henri (2011)
Burtsov, Henri Samuli Virtuaalitalous ilmiönä ja sen hyödyntäminen yrityksen liiketoimintamallina Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2010, 26 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Seppänen, Ville Virtuaalitalous, eli virtuaalisilla esineillä käytävä kauppa yleistyy jatkuvasti. Yritykset kuitenkin suhtautuvat pelaajien väliseen oikealla rahalla käytävään virtuaaliesineiden kaupankäyntiin negatiivisesti. Tämän tutkielman tarkoitus on esitellä virtuaalitalous ilmiönä, sekä miten yritykset hyödyntävät tätä ilmiötä liiketoiminnassaan tällä hetkellä, sekä miten virtuaalitaloutta voitaisiin hyödyntää osana liiketoimintamallia nykyistä tehokkaammin. Tutkimusmenetelmänä on käytetty kirjallisuuskatsausta, jossa on tarkasteltu pääasiassa akateemista aiheeseen liittyvää kirjallisuutta sekä aihetta käsitteleviä Internet-lähteitä. Tutkielmassa keskeisenä tuloksena todetaan, etteivät yritykset hyödynnä ilmiötä täysimittaisesti liiketoiminnassaan ja yritysten pyrkimykset estää sekundäärimarkkinoiden toiminta on käytännössä mahdotonta. Tutkielmassa esitetään malli, jolla yritykset voisivat hyödyntää sekundäärimarkkinoita osana liiketoimintamallia.