Siunauskappeli arkkitehtuurina ja tilakokemuksena - Laine, Marja (2011)
Tutkielmassa tarkastellaan siunauskappelia arkkitehtuurina ja henkilön tilakokemusta siunauskappelissa. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää, millaiseksi tuo kokemus muodostuu, ja miksi siunauskappeli on henkilölle merkityksellinen. Tutkielmassa tuodaan esille myös kuolemakäsityksen heijastuminen arkkitehtuurin symboliikkaan ja tilakokemukseen. Tutkimuksessa lähestytään siunauskappelia ennen kaikkea sen käyttäjän näkökulmasta. Lähtökohtana tutkimukselle on ollut tilan teoria, ja tutkimusasenne on ollut fenomenologinen. Fenomenologia suuntautuu ihmisen elämismaailmaan, ja sen avulla voidaan lähestyä henkilöiden kokemuksia ja niiden sisältämiä merkityksiä.