Intranetin käyttö ja TAM - Hätinen, Jarkko (2011)
Hätinen, Jarkko Intranetin käyttö ja TAM Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2011, 24 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Seppänen, Ville Tässä kandidaatintutkielmassa tutustutaan yleisesti esimerkkien avulla intra-net-järjestelmiin ja selvitetään intranet-järjestelmien käyttöä Teknologian omak-sumismallin pohjalta. Tutkielma suoritettiin kirjallisuuskatsauksena. Kirjalli-suustutkielma tutustuu Davisin teknologian omaksumismalliin sekä intranet-järjestelmiin. Tutkielmassa esitetään kritiikkiä TAM-mallia kohtaan ja tutustu-taan pintapuolisesti UTAUT-malliin. Intranet-järjestelmien tutkimuksen yhtey-dessä esitellään myös tulevaisuuden näkymiä. Tutkielmassa esitellään lisäksi yksi korealainen tutkimus, jossa tutkittiin intranet-järjestelmän käyttöä hieman laajennetun TAM-mallin avulla. Tutkielma pyrkii löytämään intranet-järjestelmien käyttöön eniten vaikuttavat tekijät ja ehdottamaan keinoja siihen, kuinka intranet-järjestelmien käyttöä voidaan maksimoida.