Voimavarat työssäjaksamisen edistäjänä : positiivisen psykologian näkökulma työhyvinvointiin varhaiskasvatustyössä - Leinonen, Emmi (2011)
Tämä laadullinen tutkimus käsittelee työhyvinvointia varhaiskasvatustyössä voimavarakeskeisestä, positiivisen psykologian näkökulmasta. Näin ollen tutkimuksen kohteena on se, mitkä tekijät auttavat jaksamaan päiväkotityössä. Näitä työssäjaksamista edistäviä tekijöitä nimitetään tässä tutkimuksessa voimavaroiksi. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää, millaiset voimavarat tukevat ja edistävät kasvattajan työssäjaksamista varhaiskasvatustyössä. Lisäksi tutkimuksen tavoitteena on ollut selvittää, millaisiin asioihin työntekijän elämässä nämä voimavarat liittyvät. Tätä tutkimusongelmaa on lähestytty tutkimuksessa kahden näkökulman kautta: työn ja sen piirteiden sekä työntekijän persoonallisuuden näkökulmasta.