Agentin kielentäminen subjektiksi suomen kielessä - Mäkelä, Suvi (2011)
Suomen kielen subjektia on kuvailtu eri kieliopeissa ja tutkimuksissa kieliopillisesta, semanttisesta ja diskursiivisesta näkökulmasta. Tutkimuksessani pyrin syventämään semanttista määrittelyä. Toisin sanoen tutkin sitä, mikä semanttinen rooli sillä osallistujalla on, joka kielennetään lauseen kieliopilliseksi subjektiksi.