It-riskit ja riskienhallintamenetelmät - Koponen, Jukka (2011)
Koponen, Jukka It-riskit ja riskienhallintamenetelmät Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2010, 23 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja: Seppänen, Ville Tutkielmassa selvitetään alan standardien, tutkimusten ja kirjallisuuden avulla, mitä ovat yritysten kohtaamat IT-sidonnaiset riskit, mitä menetelmiä niiden hallintaan on ja mitä hyötyä hyvästä IT-riskienhallinnasta on. Tutkielmassa pyritään määrittelemään, tunnistamaan ja luokittelemaan IT-riskit. Yksittäiset riskitekijät on jaoteltu organisaatio-, ohjelmisto-, informaatio-, infrastruktuuri- ja ihmislähtöisiin riskeihin. Tutkielman lopuksi esitellään muutama yleisesti käytössä oleva ja hyväksytty menetelmä IT-riskienhallintaan ja selvitetään, mitä hyötyä näistä menetelmistä on. Informaatioteknologian ollessa mukana yritysten ja organisaatioiden jokapäiväisessä toiminnassa yhä enemmän, on aihe erittäin ajankohtainen ja kiinnostava. Tutkimus osoittaa, että hyvästä riskienhallinnasta on hyötyä kaikille yrityksille ja organisaatioille ja siihen on olemassa hyväksi havaittuja menetelmiä.