En fallstudie om svenskars attityder till finska kollegors svenska varietet inom företaget Scandic - Komu, Riikka (2010)
Tutkielman tarkoitus on selvittää kieliasenteita Scandic-yrityksen sisällä. Tutkimuskohteena ovat Tukholman pääkonttorin työntekijät, jotka tekevät yhteistyötä suomalaisten kollegojen kanssa. Tarkastelun alla on alueellinen kielivariantti, jota suomalaiset (äidinkielenään suomi) puhuvat, erotuksena Ruotsin rajojen sisäisistä varianteista.