Hurrikaanin pyörteissä : tutkimus jääkiekon SM-liigajoukkue JYPin faneista - Tyni, Markus (2011)
Nykyistä suomalaista huippujääkiekkoa ei olisi olemassa ilman maksavaa yleisöä. Urheilufanit ovatkin urheilutuotteiden suurkuluttajia. Fanius on moniulotteinen ilmiö, joka voidaan liittää populaarikulttuuriin. Sen tarkka määrittäminen on kuitenkin ongelmallista.