Mobiiliteknologia potilaan ja sairaalan välisessä viestinnässä - Kingelin, Milla (2011)
Kingelin, Milla Elisa Mobiiliteknologia potilaan ja sairaalan välisessä viestinnässä Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2011, s. 24 Tietojärjestelmätiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja: Makkonen, Pekka Suomalainen terveydenhuolto on muutoksien edessä väestön ikääntyessä. Eräs ratkaisu ongelmiin voisi olla mobiiliteknologian hyödyntäminen terveydenhuollon viestinnässä. Tässä tutkielmassa tutkitaan kirjallisuuskatsauksena ongelmia mobiiliteknologian käytössä potilaan ja sairaalan välisessä viestinnässä. Näkökulmaksi on valittu järjestelmäkehittäjän näkökulma. Aihetta käsitellään aikaisempien kansainvälisten tutkimusten pohjalta. Tutkielmassa tarkastellaan aluksia erilaisia mobiiliteknologiaan perustuvia järjestelmiä potilaan ja sairaalan välisessä viestinnässä. Tämän jälkeen tarkastellaan järjestelmäkehittäjän näkökulmasta ongelmia näissä järjestelmissä. Lopuksi pohditaan kuinka mobiiliteknologiaa voisi vielä paremmin hyödyntää terveydenhoidon viestinnän saralla.