Kasvutekijöiden merkitys α2β1-integriinin ja echovirus 1:n endosytoosissa - Lehkonen, Moona (2011)
Solu ottaa sisäänsä materiaalia endosytoosin avulla. Koska soluun kuljetettavien molekyylien kirjo on laaja, soluun on kehittynyt erilaisia endosytoosireittejä. Fagosytoosin avulla soluun kuljetetaan suuria kiinteitä partikkeleita. Pinosytoosireittejä on useita, ja niiden avulla solu ottaa sisäänsä solukalvoa ja solun ulkopuolista nestettä sekä siihen liuenneita molekyylejä.